Przejdź do głównej treści
/
  • Bezpieczna wysyłka
  • Darmowa dostawa od 299 zł
  • Przyjazna pomoc
Przejdź do sekcji Opinie
Formeds

Bicaps COLLAGEN (60 kaps.) ForMeds

Cena 45,99 zł

Ceny podane bez kosztów dostawy.

Dostępność:
mała ilość
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 17944562017

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Bicaps Collagen Kolagen typu II WITAMINA C prolina 60kaps. Formeds

Połączenie przebadanego klinicznie kolagenu typu II, witaminy C oraz proliny

  • porcja zawiera 40 mg chrząstki kurczaka (w tym kolagen typu II), a także 540 mg L-proliny i 100 mg witaminy C
  • kolagen przebadany klinicznie
  • witamina C wspiera produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, skóry i zębów.
  • prolina wchodzi w skład kolagenu i stanowi 30% tworzących go białek

Producent: Formeds

Sposób spożycia: Spożywać 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.

Zalecane dzienne spożycie:

Zalecana porcja dzienna (2 kapsułki) zawiera (%RWS):

Chrząstka kurczaka – 40 mg

w tym: kolagen – 10 mg

L-prolina – 540 mg

Witamina C – 190 mg (238%)

Składniki: L-prolina, witamina C (kwas L-askorbinowy), pullulan (otoczka kapsułki), kolagen (chrząstka kurczaka).

Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.

Czym jest prolina (l-prolina)

Grupa aminokwasów białkowych, to taka, która zawiera cząsteczki głównie wykorzystywane do syntezy białek. Są one najmniejszymi składowymi szkieletu peptydowego i białek organizmów żywych. L-prolina jest aminokwasem endogennym, co oznacza, że organizm potrafi samodzielnie zsyntezować ten związek. Po raz pierwszy szlak metaboliczny proliny scharakteryzował Elijah Adams i Harold Strecker w połowie lat 50-tych XX wieku.

Aminokwasy są zbudowane ze szkieletu węglowego, grupy aminowej, karboksylowej oraz łańcucha bocznego lub atomu wodoru. Omawiany aminokwas ma nietypową strukturę cykliczną, co oznacza, że grupa aminowa związana jest z bocznym łańcuchem, co czyni ją aminą drugorzędową i tworzy tym samym strukturę pierścienia. Cecha ta wpływa na sztywność budowy proliny i ułatwia zwijanie białek - proces odbywający się na poziomie molekularnym, polegający na układaniu cząsteczek białka w określone struktury trójwymiarowe, w którym cząsteczki białka organizują się w struktury 3D o określonym układzie. Prolina odgrywa rolę usztywniającą skręty łańcucha peptydowego.

Prolina w organizmie może pochodzić z wewnątrz i zewnątrzkomórkowej degradacji białek, syntezy endogennej a także z diety. Po spożyciu pokarmu zawierającego prolinę, białka hydrolizują w jelicie cienkim uwalniając prolinę i hydroksyprolinę powstającą w procesie modyfikacji reszt prolinowych. W działaniu tym biorą udział specyficzne enzymy: prolidazy. Hydroliza następuje także w żołądku z udziałem pepsyny. Prolina wchłaniana jest przez wątrobę i inne narządy a jej wysokie ilości znajdują się w osoczu. Wnikanie proliny jest jednak ograniczone przez barierę krew-mózg.

Na co pomaga witamina C? Rola witaminy C:

  • wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, zębów i skóry;
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego;
  • wspomaga właściwie funkcjonowanie układu nerwowego i utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych;
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, również w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich;
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
  • pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E;
  • zwiększa przyswajanie żelaza.

Pullulan - wegańska, naturalna kapsułka

Pullulan to 100% wegański, naturalny węglowodan otrzymywany w procesie fermentacji przez grzyby Aureobasidium pullulans. Czysty pullulan nie ma zapachu i smaku.

Kapsułki pullulanowe wytwarza się przy użyciu jedynie wody i pullulanu. Kapsułki te wykazują bardzo dużą szczelność oraz nie reagują z zawartą wewnatrz substancją czynną.

Pullulan:

- wytwarzany przez fermentację przy użyciu grzybów- naturalny,

- wegański,

- bez skrobi, bez glutenu,

- biodegradowalny,

- nie GMO,

- znany w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym,

- bezzapachowy, bezsmakowy.

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bezpieczeństwo

Kupując u nas, masz pewność, że produkty są oryginalne, certyfikowane i bezpieczne dla zdrowia

Dostawa

Gwarantujemy szybką i wygodną dostawę prosto pod wskazany adres lub do paczkomatu.

Płatność

Wybierz wygodną formę płatności: szybki przelew, karta lub płatność przy odbiorze.

Wsparcie

Masz pytania? Nasi specjaliści pomogą Ci dobrać odpowiednie produkty do Twoich potrzeb.

Darmowa wysyłka

Wysyłka gratis dla zakupów już od 299zł

Polecane produkty